V Spišskej Novej Vsi sa tento víkend uskutočnia preteky psích záprahov

14.03.2013 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves (TASR) - Mesto Spišská Nová Ves usporiada počas tohto víkendu, 16. a 17. marca, preteky psích záprahov, ktorými sa rozlúči s končiacou sa zimnou sezónou. "Preteky sa uskutočnia v Lesnom športovom areáli Grajnár. Organizátormi podujatia sú Mesto Spišská Nová Ves v spolupráci so Športovým klubom Arching. Súťažiť sa bude na trati dlhej osem kilometrov v kategóriách skijöring a pulka, kedy je jazdec na bežkách ťahaný psom, ďalej dvoj, štvor a šesťzáprah," objasnila priebeh pretekov PR manažérka mesta Edita Sýkorová.
Kategórie budú rozdelené aj na čistokrvné severské psy a nečistokrvné psy. Vyhodnotená bude každá kategória, do ktorej sa pretekár prihlási. Najrýchlejší záprah získa pohár primátora mesta. "Návštevníci sa tak môžu tešiť na psíkov severských plemien. V sobotu 16. marca o 10.30 h bude štart prvého kola súťaže a v nedeľu 17. marca v rovnakom čase odštartuje druhé kolo," uviedla Sýkorová. Následne v nedeľu o 13. hodine prebehne vyhodnotenie. Časový harmonogram sa však môže zmeniť podľa počasia a počtu pretekárov. Podľa Sýkorovej sa predpokladá účasť 30 súťažiacich.
"Mesto Spišská Nová Ves zároveň upozorňuje, že bežkárske trate budú v čase konania pretekov pre lyžiarov uzavreté. Ďalej upozorňujeme na zákaz voľného pohybu psov v areáli pretekov a dodržiavanie trojmetrovej vzdialenosti od tratí," upozornila Sýkorová. V prípade väčšieho počtu návštevníkov budú parkovanie v blízkosti pretekov riadiť príslušníci policajného zboru a mestskej polície. Usporiadatelia preto prosia o dodržiavanie ich pokynov.
 

Vyberte región